Var med och se när vi öppnar Kinaugnen dessutom eldar vi i saltbränningsugnen fram till midnatt.

Utställare – som berättar, visar och säljer vedeldad keramik.

Jan-Åke Andersson
Yvonne Fredholm
Peter Skallström
Marika Beutler
Börje Eriksson

Program
14.00 plockas dörren ner på Kinaugnen.
Öppning av Kinaugnen som fått svalna efter bränningen den 27 oktober. Ingen har kunnat se resultatet och har bränningen lyckats sker försäljning efter att föremålen plockats ut. Kinaugnen flyttades från Rörstrandsområdet 2017, har renoverats och står nu i Väla.

Under dagen 12 – 24 pågår dessutom bränning i en ugn där vi saltglaserar, innan midnatt hoppas vi nå 1300 grader och tillsätta saltet. Försäljning och utställning av vedeldad keramik, både saltglaserad och reduktionsbränd i Kinaugnen.

Mer info finns på www.borjeeriksson.se

Väla Lindåsen 1, Väla före detta skola