Mysterier, symboler och magiska portaler är temat för den tredje upplagan av Barnens konstafton på och runt Stenportsplatsen.

Klockan 12.00- 20.00 förvandlas bibliotekshuset, Stenportsplatsen och Lidköpings Folkets Hus till ett konstkvarter för upptäckare i alla åldrar. Ute och inne ser vi konst, gör konst och är konst.

KONSTHALLEN
Stenportsgatan 11

Konsthistorien är full av symboler, ibland svåra att tyda för den som lever i en annan tid. Men vilka symboler rör vi oss ibland idag? Under Barnens konstafton ger vi nutida symboler plats i konsten och skapar mystik med och för framtida konstdetektiver.

12.00 – 18.00 Workshop i Konsthallen
Med inspiration av Cooper och Gorfers utställning skapar vi collage fullspäckade med gamla och nutida symboler. Kom och skapa!

BIBLIOTEKET
”Konst för fönstertittare”
visas i fönstren

STENPORTSPLATSEN
17.00 – 20.00 rullar skum konstfilm på utebioduken och grillen är tänd.

FOLKETS HUS
Stenportsgatan 17

Magiska portaler
Förändring och förvandling. Kliv in genom magiska portaler och upplev nya rum i utställningen i Övre foajén.

LasseMaja och detektivhistorien
Under konstafton hittar du hela staden Valleby på adress Stenportsgatan 17 i Lidköping. Lös Folkets Hus eget mysterium med inspiration från vännerna Lasse och Maja.

Ledtrådar och magkänsla
Under hela konstlovet skapar vi med inspiration från kluriga detektiver och gömda ledtrådar i vår allra närmaste omgivning. På konstafton hjälps vi åt att hitta nya gömda vägar och skapa rebusar för besökarna att lösa.


www.folketshus-lidkoping.se

Folkets Hus, Konsthallen
Stadsbiblioteket
Stenportsgatan 11 och 17