3. Barnens Konstafton

För femte gången firar vi Barnens konstafton runt Stenportsplatsen. Mellan klockan 12.00 och 20.00 förvandlas bibliotekshuset och Lidköpings Folkets Hus till ett konstkvarter för upptäckare i alla åldrar. Som vanligt både skapar och upplever vi konst tillsammans.

Verklighet och fantasi skildras och skapas i miniatyrformat på Lidköpings Folkets Hus i årets upplaga av Barnens konstafton.

FOLKETS HUS
Stenportsgatan 17

 

Biograf – en utställning med Niki Lindroth von Bahr
 

Stop-motionfilm med handgjorda små dockor i form av fiskar, möss och sniglar i finurligt utmejslade miljöer har blivit filmskaparen Niki Lindroth von Bahrs specialitet. Med sina underfundiga filmer har hon rönt stor internationell uppmärksamhet och nu har vi hennes miniatyrvärldar på plats i utställningen Biograf.

Öppna min dörr
– utställning och skaparverkstad

Under höstlovet har lovlediga skapat entréer till egna världar i miniformat. Skaparverkstan är öppen även under Barnens konstafton.

Välkommen att skapa, se och öppna dörrar på Folkets Hus.

Stop motion på filmduken
Filmprogram med stop motion från höstens skaparverkstad och bland andra filmskaparen Niki Lindroth von Bahr visas.

För program – www.lidkopingsfolketshus.se

BIBLIOTEKET
Stenportsgatan 11

 

Workshop – Miniatyrkonst        

Tid: 12.00 – 20.00, drop in
Plats: Bubblan (utanför konsthallen)

Konsthallen bjuder in till en kreativ stund i Bubblan där vi skapar i liten skala, finurliga miniatyrfigurer du kan använda som halsband eller hänga på nyckelknippan. Workshopledaren Nathalie delar med sig av sina bästa tips och för att du ska komma igång.

Konstpromenad
Följ med på en Konstjakt där du får upptäcka miniatyrvärldar gömda på Stenportsgatan med hjälp av en karta. Hitta alla konstnärer och svara på alla frågor innan kvällen är slut.

Stenportsgatan 11 • Stenportsgatan 17

Konstafton 2008-2023 - © Copyright