Program

I år samlar vi alla programpunkter i ett kalendarium. Dagen till ära har vi också bjudit in några föredragshållare att prata på själv valda tema. Konstprat serveras kanske också med tilltugg. Alla föredragen är gratis. Vill ni äta någonting till väljer ni själva.

12.00INVIGNING
Lidköpings kulturnämnds ordförande
Kjell Hedvall inviger årets Konstafton.
Elever från dansskolan INDEPENDANCE framför det special skrivna dansnummret COLOURS till nyskriven musik av kompositören ULF
SÖDERBERG. Dansföreställningar även 13 och 14.
12-15MEMORIA
Africa Coll och Helena Larsdotter
Minnesinlämning
14.00KONSTNÄRSSAMTAL på Lidköpings konsthall
med Lina Selander, 2015 års svenska utställare
på Venedigbiennalen
15.00KONSTPRAT på JUICY LOUNGE
Ett samtal om MEMORIA. Videoinstallation och interaktiv performance. Under konstafton kommer vi, Africa Coll och Helena Larsdotter, att genomföra en videoinstallation och en interaktiv performance med titel ”Memoria” kring torgbron i Lidköping. En gemensam minnesmanifestation av vår existens och länk i den långa kedjan av mänsklighet.
15.00Föreläsning av Petra Bauer
Folkets Hus, 45 min
16.00KONSTPRAT på Restaurang STRAND
Konsten att skriva konstböcker. Bo Borg, konst - och litteraturvetare, verksam som kulturjournalist, kritiker och författare berättar om några aktuella konstböcker.
16.00Levande musik i Nicolaikyrkan
16.00KONSTPRAT på JUICY LOUNGE
Ett samtal om MEMORIA.
Under konstafton 5 november 2016 kommer vi, Africa Coll och Helena Larsdotter att genomföra en videoinstallation och en interaktiv performance med titel ”MEMORIA” kring torgbron i Lidköping.
16.30 ”GREVINNAN MÖTER DRÄNGEN”
Lidköpings folkdansgille. Sockerbrukets foajé
17.00LEVANDE MUSIK i Nicolaikyrkan
17.00KONSTPRAT på Restaurang STRAND
Konsten att skriva konstböcker. Bo Borg, konst - och litteraturvetare, verksam som kulturjournalist, kritiker och författare berättar om några aktuella konstböcker.
17.00KONSTPRAT på RÖRSTRAND KAFÈ
Konst som rubbade mina cirklar Johan Malmström berättar om några möten med konst som förändrat han syn på både konsten och världen.
Johan Malmström är konstnär, bosatt i
Mellby utanför Lidköping.
17-24MEMORIA
Africa Coll och Helena Larsdotter
Konstfilm och interaktiv performance
18.00”GREVINNAN MÖTER DRÄNGEN”
Lidköpings folkdansgille Esplanadteatern
18.00KONSTPRAT PÅ VIGRUM restaurangAtt skapa en konstsamling. Minnen från 33 år i Lidköpings konstliv. Kerstin Hallin. Tidigare antikvarie på Vänermuseet.
18.00KONSTPRAT på RÖRSTRAND KAFÈKonst som rubbade mina cirklar Johan Malmström berättar om några möten med konst som förändrat han syn på både konsten och världen.
Johan Malmström är konstnär, bosatt i Mellby utanför Lidköping.
18.00LEVANDE MUSIK i Nicolaikyrkan
19.00KONSTPRAT PÅ VIGRUM restaurang
Att skapa en konstsamling. Minnen från 33 år i Lidköpings konstliv. Kerstin Hallin. Tidigare antikvarie på Vänermuseet.
19.00KONSTPRAT på Restaurang
SOCKERFABRIKEN
Varför står skulpturen där på sin bestämda plats, eller vad vill väggmålningen kommunicera från sin vägg? Vardagsmöten, vilka vi inte tillmäter alltför stor betydelse kanske, men som ändå vill säga oss något.
Är vi beredda att möta dessa?
Erling Öhrnell, Konstnär, pedagog och konstvetare. Har utfört ett antal offentliga utsmyckningar, bokomslag och illustrationer i böcker. Skriver om konst ur framförallt ett historiskt perspektiv. Har sedan fyra somrar skulpturpromenader i Skövde, guidningar och föredrag i bl.a. Varnhems klosterkyrka.
19.00LEVANDE MUSIK i Nicolaikyrkan
20.00LEVANDE MUSIK i Nicolaikyrkan
20.00KONSTPRAT på Restaurang
SOCKERFABRIKEN
Varför står skulpturen där på sin bestämda plats, eller vad vill väggmålningen kommunicera från sin vägg? Vardagsmöten, vilka vi inte tillmäter alltför stor betydelse kanske, men som ändå vill säga oss något. Är vi beredda att möta dessa?
Erling Öhrnell, Konstnär, pedagog och konstvetare.
21.00LEVANDE MUSIK i Nicolaikyrkan
22.00MEMORIA
Africa Coll och Helena Larsdotter
Minnes- och ljusutlämning
23.00MEMORIA
Africa Coll och Helena Larsdotter
Minnesutkastning i Lidan