Konstnärsföreningen Lidan

KONSTNÄRSFÖRENINGEN LIDAN

Vi är en grupp på 25 konstnärer, som verkar i och omkring Lidköping och i år står vi återigen som arrangörer för Konstafton. Liksom förra året har vi i föreningen en gemensam utställning i Lidköpings konsthall. En utställning, som endast kan besökas och upplevas på konstaftonen.

Sedan 10 år driver vi också galleri Lidan. Här ställer vi själva ut under året, men bjuder också in andra konstnärer att visa sin konst.

Det har nu blivit fjortonde gången som vi i Konstnärsföreningen Lidan bjuder in ortens konstnärer att visa konstens förmåga att lyfta fram det sköra, svaga men också styrkan. Få oss att mötas och se saker på ett nytt sätt, bli överraskade, arga eller brista ut i gapskratt.

I år sker en del saker på ett nytt sätt. Vi har utökat samarbetet med Zinijad Jagurdzija som tidigare hjälpt oss med layout och folder och i år är han även projektledare.

På samma sätt som förra året finns en bild från varje deltagande arrangemang på en vägg i Konsthallen och de presenteras sedan utförligare i foldern tillsammans med en karta.

Som arrangör och konstnärer tycker vi att det är viktigt med ett rikt kulturliv och hoppas att vi ska kunna skapa en lyckad fest i höstmörkret även 2022. Öppna sinnet och berätta gärna vad du upplever, kanske det är som i En målarens önskan av Karin Boye ”Jag ville måla en träsked så, att mänskorna anade Gud!”

Vi ser fram emot en dag med eftertanke och ett stort öppet hjärta.

 

 

 

Börje Eriksson, Ordförande konstnärsföreningen Lidan
Zinijad Jagurdzija, Projektledare för årets Konstafton

Konstafton genomförs med stort TACK till våra sponsorer: Sparbanken Lidköping, Lidköpings kommun, Västra Götalandsregionen, NLT och samarbete med NBV.

Konstafton 2008-2022 - © Copyright