Ansökan_2023

Välkommen att delta i Konsafton 2023

Äntligen dags för oss att öppna upp anmälan till Konstafton. Konstafton är en återkommande tillställning för både professionella och semiprofessionella konstnärer verksamma i Lidköping som genomförs traditionsenligt första lördagen i november. I år äger Konstafton rum lördagen den 4 november.  Vill du delta? Gör anmälan nedan Även i år görs attättan elektroniskt via länken nedan. Välkommen att delta på Konstafton 2023! 

Dags igen, anmäl dig till Konstafton 2023 i Lidköping 4 november 2023! Sista anmälningsdag är den xx augusti.

Kriterier för deltagande

 • Konsten i centrum.
 • Utställare ordnar egen utställningslokal i Lidköpings kommun
 • Under Konstafton ska alla deltagare hålla sina ateljéer eller utställningslokaler öppna mellan kl.12.00-24.00. OBS! Alla måste hålla denna tid!
 • Kaféer och restauranger som vill vara med visar också konst i någon form.
 • Du som konstnär ordnar själv med utställningsytor där du valt att ställa ut. Vi i Lidans Konstnärsföreningens styrelse har inte möjlighet att hjälpa till med lokaler men kan komma med tips och eventuellt förmedla kontakter.
 • Du ska tillåta att dina uppgifter och material du skickar in används i marknadsföringssyfte.

Senast den xx:e augusti 2023. Bifoga ett foto på ett representativt konstverk. (jpg format, max 0,5-5MB). Fotot måste vara av bra kvalitet då det kommer användas i tryckt material, hemsida och Facebook. Syftet är att göra reklam för Konstafton och din egen medverkan.

I mån av plats erbjuder vi annonsering i foldern. För mer info se annonsering.

En samlingsutställning hålls i Lidköpings konsthall där alla utställningsplatser kommer att vara representerade med en bild. Här får besökarna möjlighet att se smakprov på er konst och vad alla årets deltagare erbjuder samt en möjlighet att lägga upp sin besöksrunda efter vad som lockar mest.

Att tänka på: Publiken uppskattar nyheter och förändringar i utbudet av konst. Om du deltagit tidigare, uppmanar vi att visa nya alster för att hålla konstrundan attraktiv.

 

 

Extra annonser  i foldern

Möjlighet att köpa annonsplats i mån av plats. Kostnad: 3000

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4QvQhCIs5_2y6c5PDN8HuKfenjXclrbMgKMwtdDBB0dvxiA/viewform

Praktisk information

Innan foldern går till tryck skickas den ut till deltagare för genomläsning och korrektur. Viktigt med noggrann och snabb respons.

Foldern beräknas vara klar för spridning ca. en månad före Konstafton och delas ut i samband med pressträffen som sker i Lidköpings stadsbibliotek som också är sambandscentral för att att. 

Sambandscentral blir även i år Stadsbiblioteket i Lidköping.

På den gemensamma utställningen visas ett foto på en kvadratisk bild från er utställning på en vägg i Lidköpings Konsthall. Där har också  Konstnärsföreningen Lidan sin medlemsutställning.

Håll koll på vår Facebooksida. Årets program publiceras under oktober.

Deltagaravgift per utställningsplats.

 1. Den 25 april är sista anmälningsdagen.
 2. Den 8 september skickar vi korrekturen till dig och vill ha ditt svar innan den 13 maj.
 3. Den xx september skickas foldern till tryckeriet och distribueras oktober.

Korrektur
Vi skickar korrektur nr 1 till dig den 8 maj. Har du inte fått något korrektur senast den 12 maj är det något som har hänt. Hör genast av dig, så felsöker vi tillsammans.

Har du frågor, funderingar, hör av dig till zinijad@gmail.com

Varmt välkommen till Konstafton 2023.

Förbered följande:

 • Kort presentation om dig själv och din verksamhet samt hur du planerar presentera dig och ditt arbete under Konstafton. Är ni fler som ställer ut på samma ställe, 
 • Max 5 bilder i jpg format ( 
 • En bild som presenterar er utställningsplats. På samlingsutställningen presenteras varje utställningsplats med en högupplöst bild som klarar att tryckas i 300 x 300 mm. Namnge bilden med ditt namn följd av en 1 efteråt. (T.ex. Anders Andersson_1.jpg). visas på samlingsutställningen. Välj nya bilder som visar vad du arbetar med nu – då får besökaren en riktig bild av vad du presenterar under Konstaftonen. De bilder du laddar upp bör du ha rättigheter till, då vi av utrymmesbrist inte har möjlighet att ange fotografen i vårt material. 
 • Bilderna du skickar in med anmälan kommer användas i tryckt material, hemsida och sociala medier i syfte att göra reklam för Konstafton. Var noga med bildens upplösning (300dpi, 1 Mb).
 • Ansökningsavgiften är 500:- och skall betalas in på bankgiro 5033-9548.

 

OBS! Ansökningsblanketten är öppen endast under ansökningstiden, 25 maj-16
augusti. Ansökningar inkomna eter den 16 augusti kommer inte att
hanteras.
För att medverka i Konstafton

 Senast den xx augusti men gärna så snart som möjligt vill vi ha informationen till oss. Anmälningar som kommer in efter angivet den __kommer inte att tas med i

OBS: När du anmält dig får du omgående ett bekräftelsemejl. Om du inte fått ett bekräftelsemejl har din anmälan inte skickats in. Kontakta oss om du har frågor eller vill ha hjälp att anmäla dig, Skicka ett mejl till Zinijad Jagurdzija som projektleder Konstafton 2023.


Ansökan har stängt för i år! 
Välkommen att ansöka med igen nästa år. 

FÖRDELAR MED ATT DELTA I KONSTAFTON
Som deltagare erbjuds man positiv synlighet. Du får en egen undersida på www.konstafton.se och du presenteras i Konstafton-tidningen. Foldern upplaga är 5 000 ex. Du får också gratis marknadsföringsmaterial.
Under Konstafton får du nya kunder och intressanta diskussioner och möten med besökarna.
År 2022 räknade vi totalt över 23 000 besökare under Konstafton.
Konstafton ger dig synlighet i hela landet!
 

  Konstafton 2008-2024 - © Copyright